Továbbtanulási lehetőségek

Keress továbbtanulási lehetőségeket a világ egyetemein

A Masterstudies segíti az egyetemek és a hallgatók online találkozását. Oldalainkon könnyedén válogathatsz a vezető egyetemek és üzleti iskolák több, mint 30,000 képzése közül, mintegy 70 országban. Hasonlítsd össze a képzéseket, találj ösztöndíjakat és takaríts meg időt – lépj közvetlenül kapcsolatba az egyetemekkel!

Kezdd meg a keresést! Válaszd ki, hogy melyik képzés érdekel:

Az Üzleti Adminisztráció Mester (MBA)  egy olyan alapdiploma, amely felkészíti a hallgatókat a legkülönbözőbb üzleti területeken való továbblépésre, mint pl. a vállalkozás és a kiskereskedelem, egészen a nemzetközi vállalatok világáig. Mind az üzleti hallgatóknak, mind a menedzseri, vagy vezetői pozíciókra aspiráló szakembereknek sokat adhat egy MBA elvégzése. A program magját a pénzügy, az emberi erőforrások, a menedzsment, az üzleti jog és az etika képezi. Míg egyes MBA-k általános jellegűek, addig mások a pénzügy, a vendéglátás, a nemzetközi kereskedelem, vagy a légiközlekedés terén specializálódnak. Sok intézmény kínál részidős-, vagy távoktatást. Az MBA diplomásoknak általában magasabb bérezés jár, és könnyedén találhatják magukat menedzseri pozícióban bármely üzleti téren.

Ügyvezetői MBA (EMBA) egy tapasztalt, közép-, vagy szeniori szinten lévő szakembereknek szánt üzleti mesterdiploma. Az EMBA képzések azt a szakmai tudást és eszköztárat nyújtják, amelyre egy szakembernek szüksége lehet a továbblépéshez az aktuális munkahelyén, vagy egy új területen. Sokféle hallgató választja az EMBA-t a mérnököktől a vállalkozókig, akik mind magukkal hozzák sajátos szemléletüket az osztályterembe. Az EMBA képzések gyakran lehetővé teszik a diákoknak, hogy tanulmányaik ideje alatt is teljes munkaidőben dolgozzanak. Akad olyan munkáltató, aki támogatja a tanulást. Az EMBA kurzusok szilárd alapokat adnak a pénzügy, a marketing és a könyvelés terén, figyelmet fordítva a vezetőképzésre, és olyan speciális kérdésekre, mint a stratégia és a globalizáció. Az EMBA kurzusok ideálisak azon szakembereknek, akik anélkül kívánnak fejlődni tanulmányi és szakmai téren, hogy jelentős ideig távol lennének a munkájuktól. Az EMBA végzettségűek rendkívül keresettek ügyvezetői poziciókban.

Mesterdiploma egy olyan posztgraduális diploma, amely lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy magasabb szintre lépjenek a szakirányukon belül. Számos egyetemi szaknak van Mester szinten folytatása, a légiforgalmi mérnöktől a zoológiáig. A hagyományos nappali képzések mellett sok Mesterképzésnek létezik részidős, online, vagy távoktatási változata is. A legtöbb Mesterszakon Master of Art (MA), vagy Master of Science (MSc) fokozatot kap a hallgató, de néhány itézmény speciális fokozatokat kínál, mint pl. a Master of Engineering (MEng). A mesterképzés hasznosnak bizonyulhat az elmélyültebb tanulmányokat folytatni kívánók számára, hiszen az egyetemi munka segít bepótolni az egyébként csak hosszú évek munkavállalói tapasztalataival behozható hiányosságokat a jelölt szaktudásában. A mesterdiplomával rendelkezők gyakran részesülnek előnyökben a karrierjükben során, hiszen amint azt végzettségük is jelzi, elhivatottak választott szakmájuk iránt. A mesterdiploma gyakran a doktori tanulmányok előszobája.

LLM egy világszerte elismert jogi mesterfokozat. A jog egy területén (pl. környezetjog, nemeztközi jog) folytatott tanulmányok általában egy évig tartanak. Az LLM képzés előfeltétele sokhelyütt a jogi diploma megléte, hiszen az LLM képesítés megszerzése önmagában nem jogosítja fel birtokosát a jogi praktizálásra. A bizonyos területekre specializálódott, vagy nemzetközi klientúrával rendelkező jogi cégek gyakran keresnek LLM végzettséggel rendelkező munkatársakat, akik már birtokában vannak az adott környezetben alkalmazandó jogi gyakorlatnak.

PhD, avagy Doctor of Philosophy a legmagasabb megszerezhető fokozat, amely jelzi, hogy az egyetemi struktúrán belül a hallgató elérte a szakmailag elérhető csúcsot. Bármely szakon lehetséges PhD fokozatot szerezni. Ehhez általában jelentős kutatás és egy disszertáció szükséges némely eredeti és speciális témában. A PhD programok zöme legalábbis részben, földrajzi kötöttséget jelent és több éven át tart. Sok PhD hallgató nappali tagozaton folytatja tanulmányait, de egyre inkább elterjedtté válnak a részidős, online és távoktatási megoldások is. Sok nemzetközi képzés már angolul is elérhető. Bár a PhD hallgatók hagyományosan egyetemi és kutatói pályára lépnek, magas szakképzettségüknek hála napjainkban sokukat keresnek meg leginkább mérnököket és műszaki szakembereket foglalkoztató cégek.

Speciális kurzusok állnak azok rendelkezésére, akiket érdekel az élethosszig tartó tanulás, vagy szeretnék kibővíteni tudásukat egy bizonyos területen anélkül, hogy diplomát szereznének. A kurzusok között akadnak személyre szabott, rövid kurzusok speciális témákban, illetve okleveles képzések, amelyek mindössze 2-4 kurzus teljesítésével elvégezehtőek. A kurzusok általában a gyakorlatra fektetik a hangsúlyt, így a hallgatók rögtön a gyakorlatban is kipróbálhatják tudásukat. Bár számos kurzus megkívánja a személyes részvételt, akadnak online, vagy távoktatás formájában is végezhető tanfolyamok. A személyes részvételt megkívánó rövid képzések alapvetően 1-2 hetesek, míg az online kurzusok jellemzően a tanuló saját tempója szerint végezhetőek. A képzések egy új téma gyors elsajátítását, vagy már meglévő képességek felújítását nyújtják, típustól függetlenül. Mivel a hallgató mellett a munkaadónak is kényelmes megoldást kínálnak a rövid és okleveles kurzusok, sokaknak nyújt tandíjtámogatát a munkahelye.

Egyetemek, főiskolák, üzleti iskolák és műszaki intézmények minden szakon várják a posztgraduális hallgatókat  világszerte . Bár a legtöbb posztgraduális képzés annak az országnak a nyelvén zajlik, ahol az intézmény található, sok posztgraduális képzést találunk angol- és egyéb sokak által beszélt nyelveken, amely megkönnyíti a külföldi továbbtanulást. A külföldi továbbtanulás lehetőséget ad a diákoknak, hogy a szakjukon belül a legjobb programok közül válasszanak, új nyelvekkel és kultúrákkal ismerkedjenek meg, és értékes tapasztalatot nyújt azok számára, akik multinacionális vállalatoknál kívánnak a későbbiekben elhelyezkedni.

Proudly powered by WordPress
Theme: Esquire by Matthew Buchanan.